Kanapkowe koreczki

Składniki:

  • Chleb tostowy
  • Hummus klasyczny (przepis: link)
  • Hummus buraczkowy (przepis: link)
  • Pasta bezjajeczna (przepis: link)
  • Odrobina farszu ze szpinakowego kołacza (opcjonalnie) lub serek śmietankowy kanapkowy

Przygotowanie:

  • Z chleba odkrój bardzo cienko brzegi, aby wyglądał estetyczniej (ale ich nie wyrzucaj, zjedz same lub jako grzanki).
  • Chleb posmaruj wedle uznania. U mnie 1 kromka szpinakiem druga pastą bezjajeczną, oraz jedna humusem druga pastą, ale tutaj możesz stanowczo postawić na kreatywność.
  • Złóż je i lekko dociśnij
  • Kromki pokrój na 3 części wzdłuż i wszerz.
  • W każdy uzyskany koreczek wbij wykałaczkę.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *