Fit kebab w tortilli

Składniki:
🌯 1 opakowanie dania w proszku NaturAvena
🌯 5 placków tortilla
🌯 Warzywa (np. sałata, pomidor)
🌯 Ketchup
🌯 Marchewka (u mnie 6)
🌯 Batat (u mnie 3)
🌯 Olej, najlepiej w sprayu
🌯 Ketchup
🌯 Sól
Na sos czosnkowy:
🥛 Majonez
🥛 Jogurt grecki
🥛 3 ząbki czosnku
🥛 Sól, pieprz
Przygotowanie:
1. Danie w proszku zalać gorącą wodą (250ml) i odczekać 10 minut. Po tym czasie uformować oczekiwany kształt. Ja formowałam dwiema łyżkami. Układać je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i na koniec spryskać olejem w sprayu.
2. Na drugiej blaszce ułożyć umyte i pokrojone w słupki warzywa. Posypać je solą i również spryskać olejem.
3. Piec całość około 30 minut (do zarumienienia).
4. W tym czasie przygotować warzywa i sos czosnkowy: czosnek rozgnieść, lub drobno pokroić i wymieszać z jogurtem, majonezem i solą. A tortille chwilę podsmażyć na suchej patelni.
5. Na każdą tortille nałożyć klopsiki (6 sztuk), warzywa, sos czosnkowy i ketchup. Pro tip ode mnie: jeśli chcecie, żeby tortilla się nie rozpadała wrzućcie na brzeg plaster sera.
6. Po złożeniu chwilę jeszcze trzeba podsmażyć całość na suchej patelni.