Fit kebab w tortilli

Sk艂adniki:


馃尟 1 opakowanie dania w proszku NaturAvena
馃尟 5 plack贸w tortilla
馃尟 Warzywa (np. sa艂ata, pomidor)
馃尟 Ketchup
馃尟 Marchewka (u mnie 6)
馃尟 Batat (u mnie 3)
馃尟 Olej, najlepiej w sprayu
馃尟 Ketchup
馃尟 S贸l

Na sos czosnkowy:


馃 Majonez
馃 Jogurt grecki
馃 3 z膮bki czosnku
馃 S贸l, pieprz

Przygotowanie:


1. Danie w proszku zala膰 gor膮c膮 wod膮 (250ml) i odczeka膰 10 minut. Po tym czasie uformowa膰 oczekiwany kszta艂t. Ja formowa艂am dwiema 艂y偶kami. Uk艂ada膰 je na blaszce wy艂o偶onej papierem do pieczenia i na koniec spryska膰 olejem w sprayu.
2. Na drugiej blaszce u艂o偶y膰 umyte i pokrojone w s艂upki warzywa. Posypa膰 je sol膮 i r贸wnie偶 spryska膰 olejem.
3. Piec ca艂o艣膰 oko艂o 30 minut (do zarumienienia).
4. W tym czasie przygotowa膰 warzywa i sos czosnkowy: czosnek rozgnie艣膰, lub drobno pokroi膰 i wymiesza膰 z jogurtem, majonezem i sol膮. A tortille chwil臋 podsma偶y膰 na suchej patelni.
5. Na ka偶d膮 tortille na艂o偶y膰 klopsiki (6 sztuk), warzywa, sos czosnkowy i ketchup. Pro tip ode mnie: je艣li chcecie, 偶eby tortilla si臋 nie rozpada艂a wrzu膰cie na brzeg plaster sera.
6. Po z艂o偶eniu chwil臋 jeszcze trzeba podsma偶y膰 ca艂o艣膰 na suchej patelni.

Dodaj komentarz

Tw贸j adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola s膮 oznaczone *